НОВИНИ

9 от пострадалите при взрива в Хитрино са с опасност за живота

29 души от пострадалите при взрива в Хитрино са транспортирани в Шуменската болница. Състоянието на 9 от тях е много критично и те са с опасност за живота, предаде репортерът на БНТ Петър Дойкински. Шестима други пострадали са транспортирани във Варна. Четирима от тях са са с много тежки изгаряния и са настанени във ВМА. Други двама са с множество травми и фрактури, те са в болница Св. Анна.

bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 10.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На място в Шуменската болница пристигна и новоизбраният президент генерал Румен Радев, както и зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, за да проверят какво е състоянието на пострадалите.

Ген. Румен Радев - избран за президент на Република България: Важното е в момента да бъде направено всичко възможно на живите да запазим техния живот и по възможно най-бързия начин да бъдат възстановени. Важно е от тук насетне прокуратурата и следствието да си много обстойно работата, да се установят истинските причини да се потърси отговорност, да се вземат необходимите мерки за преодоляване на щетите. Надявам се, че хората в Хитрино няма да се наложи да живеят 2 години във фургони.

Д-р Ваньо Шарков, зам.-министър на здравеопазването: Изключително голяма трагедия, дано да не ми се налага втори път да виждам такова нещо.

Болницата в Шумен работи на пълни обороти, всички налични лекари са извикани и работят извънредно, мобилизирани са и екипи на други болници Шумен - градове.

Дълга опашка има и пред кръвния център в Шумен. До 15 часа около 50 души са дарили кръв за пострадалите в Хитрино. Утре кръвният център в Хитрино ще работи извънредно от 8 до 13 часа.

Екипът на "По света и у нас" продължава да следи какво е състоянието на пострадалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуацията на хората от Хитрино приключи
Евакуацията на хората от Хитрино приключи
Мащабна евакуация в Хитрино след взривовете (ОБОБЩЕНИЕ НА СИТУАЦИЯТА КЪМ 16 ч.)
Мащабна евакуация в Хитрино след взривовете (ОБОБЩЕНИЕ НА СИТУАЦИЯТА КЪМ 16 ч.)