НОВИНИ

90% от пешеходните пътеки около училищата в София са обновени

Близо 90% от пешеходните пътеки в София около училищата и детските градини са обновени. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която се включи в символичното боядисване на пешеходна пътека на кръстовището на улиците "Гурко" и "Дякон Игнатий". Акцията е част от кампанията "Убий скоростта, спаси дете". Още за това какви мерки се предприемат от общинските власти в София и Варна за първия учебен ден вижте в репортажа.

БНТ2-София
от БНТ2-София Сергей Тодоров
18:50, 12.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Част от обновяването на пешеходните пътеки включва нова маркировка, ако старата е била изтрита. За 15-и септември около училищата и детските градини са възстановени и огради, парапети и изпочупени колчета. Столичният кмет призова шофьорите за повече дисциплина на пътя и повече контрол от страна на "Пътна полиция".

Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Да се надяваме, че всички ще си припомнят, че 15-и септември е особено рискова дата от гледна точка на движението в града, защото децата все още са във ваканционно настроение и все още не са достатъчно внимателни."

За 15-и септември ще бъде отворен за движение участъкът от Министерския съвет до улица "Раковски", както и участъка от улица "Кракра" до булевард "Васил Левски". Във връзка с забавянето и нередностите на ремонта на булевард "Шипченски проход" кметът на София заяви, че столичната община ще глоби фирмата изпълнител и ще наложи санкция в размер на 130 хиляди лева. Заради некачествено положен асфалт на фирмата няма да бъдат възстановени разходи от Общината на стойност 553 хиляди лева. Те няма да се изплатят, докато участъкът не бъде преасфалтиран и не бъде положен качествен асфалт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учители ще се обучават как да се справят с агресията в училище
Учители ще се обучават как да се справят с агресията в училище
Във Велико Търново подкрепиха кампанията на БНТ Прозорец към родината
Във Велико Търново подкрепиха кампанията на БНТ "Прозорец към родината"