НОВИНИ

Григор Димитров отпадна от Ролан Гарос

Поставеният под №4 Григор Димитров отново не успя да прескочи третия кръг на Откритото първенство на Франция. Първата ни ракета загуби от Фернандо Вердаско с 6-7(4), 2-6, 4-6 след близо 2 часа и 20 минути игра.

григор димитров отпадна ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
14:46, 01.06.2018
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Хасковлията имаше шансове за успех в първия сет, но пропиля четири сетбола. В стартовия гейм на началния сет Григор спаси две точки за пробив, но не успя да вземе подаването си. Българинът обаче не се притесни от това и отговори с рибрейк, а после набързо взе следващия си сервис.

В 12-ия гейм Димитров не успя да оползотвори нито един от четири сетбола и испанецът съумя да вкара сета в тайбрек. В него Григор поведе с минипробив с 3-2, но след това спечели само една точка и го загуби с 4-7.

Във втория сет Гришо се провали на своя сервис в шестия гейм и Вердаско поведе с 4-2, след което спечели още два поредни гейма и дръпна с 2-0 в мача.

Третият сет също започна лошо за българина, който не успя да спечели подаването си във втория гейм, но пък върна пробива в петия и елиминира аванса на Вердаско. Двамата си размениха по още един пробив, преди испанецът да нанесе решителния си удар в десетия гейм за крайното 6-4 в своя полза.

Това бе пети мач между двамата, като досега си бяха разменили по две победи, на клей - по една. В следващия етап от надпреварата във френската столица Вердаско ще играе с победителя от мача Новак Джокович - Роберто Баугиста Агут.

Най-доброто постижение на Григор на Ролан Гарос остава достигане до трети кръг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще подаде заявката си за чакалнята на еврозоната до края на юни
България ще подаде заявката си за чакалнята на еврозоната до края на юни
Лъвове, тигри и ягуар избягаха от зоопарк в Германия
Лъвове, тигри и ягуар избягаха от зоопарк в Германия