НОВИНИ

От АБВ искат имената на хората и партиите, които са били против "Южен поток"

Председателят на партия АБВ Румен Петков заяви, че ще направи всичко възможно, заедно с колегите си, да изкарат поименно физическите лица и политическите партии, които са били срещу "Южен поток". Според Петков по този начин българското общество ще знае кои са хората, които поставят българската енергийна сигурност в зависимост от Турция посредством "Турски поток", и то с руски газ.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
20:13, 05.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Румен Петков заяви, че в момента битката, която трябва да поведе българското правителство, е да осигури пряка доставка на газ за България и Европа, като тръбата на "Турски поток" бъде отклонена от Черно море към България. Петков изрази съжаление, че по времето, когато е можело да бъдат реализирани и "Южен поток", и "Белене" страната ни е имала, по думите му, безгръбначни държавници.

Румен Петков - председател на партия АБВ: Сега ние можем, вече загубили 10 години, защото 2008 година практически Сергей Станишев спря двата проекта, да се отласнем от дъното и да направим огромна крачка напред в гарантиране на социалната, на енергийната, на икономическата си сигурност.

От АБВ поискаха и да бъде отстранен от поста му икономическият министър Емил Караниколов, заради драматичната, според тях, ситуация във военнопромишления комплекс. Според АБВ, министърът подвел ръководството на ВМЗ-Сопот за закупуване на суровини, но не осигурил пазари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС обсъжда реформа на системата за убежище
ЕС обсъжда реформа на системата за убежище
Путин във Виена: ​Русия е преодоляла всички трудности, свързани със санкциите
Путин във Виена: ​Русия е преодоляла всички трудности, свързани със санкциите