Герой на седмицата - безстрашният Бенедикт Къмбърбач. Нашумелият спектакъл от Чехия „Неудачници” гостува в Младежкия театър. София и Белград - главни герои в "Приложна носталгия". Гауди обсебване в галерия Евдокияартглас. „Някой те обича” – новата песен на Славена Даскалова.

Герой на седмицата стана безстрашният Бенедикт Къмбърбач. Актьорът не се поколебал да се притече на помощ на велосидедист, нападнат от четирима здравеняци. Както казва шофьорът на таксито, в което се возил . „Беше малко сюрреалистично: Шерлок Холмс срещу четирима нападатели, точно на ъгъла на Бейкър стрийт.” Да, това е улицата на мъдрия детектив, когото напоследък виждаме с образа на Къмбърбач.

Варненско лято разплисква арт вълни и към столицата.Нашумелият спектакъл от Чехия „Неудачници” гостува в Младежкия театър. Танц, акробатика и циркови техники се събират в зрелищната, наситена с емоции история, вдъхновена от поемата „Вярната сянка”. „Животът ни носи много загуби и неудачи. – казва режисьорът Ярек Цемерек - Човек се проваля дори в любовта. Пътят е трънлив, но има лъч надежда за любов и щастие накрая.“

София, Белград и други европейски столици са главни герои в "Приложна носталгия". Авторите Христо Русев и Драгана Удовичич си разменят за няколко дни местата и снимат града на другия, с образи и сюжети, които им напомнят за собствената им столица. Условието е да ги води носталгията. Фоторазказите вече са разположени в галерия "Академия". След това ще прескочат и до Сърбия.

Радка Жекова и Екатерина Стойчева - ИНА пренасят артистичната лудост на Барселона в сърцето на София. Изложбата „Гауди обсебване” се настани в галерия Евдокияартглас.

„Някой те обича” – новата песен на Славена Даскалова e със специално послани към мотористите.„Всеки ден вие срещате някой от тях, той може да е лекар, инженер, учител или пък да прави хляба ви“, разказва певицата, която е и режисьор на клипа. Те са главни участници във видеоисторията, събира ги любовта към моторите. А песента им напомня ,че любовта към скоростите носи и голяма отговорност - към себе си и другите. Текстът и музиката са на Явор Кирин, аранжиментът - на Емил Бояджиев. "Някой те обича".