НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

„Сън в лятна нощ” сложи приказен финал на сезона в театъра в Търговище. Марионетките на опера Линдау дадоха началото на "Моцартови празници" в Правец. Галерия "Париж" събира лятото с живопис, графика и керамика. "Блато Злато” от Ню Орлиънс с първо БГ турне.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:40, 14.07.2018
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Богове – гиганти, летящ елф и вълшебно биле забъркват любовни каши под зоркото око на Луната. И под режисурата на Надя Асенова. Два месеца актьорите тренират ходене с кокили и летене на сцената. С дългоочакваната премиера на „Сън в лятна нощ” - неслучайно на Еньовден по стар стил, театърът в Търговище закри сезона. В началото на новия театрален сезон ще гостуват и на софийска сцена.

Марионетките на опера Линдау дадоха началото на Моцартови празници в Правец.„Наистина ли са кукли? - питат зрителите, когато четирите бели лебеда танцуват на сцената. „Лебедово езеро” и „Вълшебната флейта” са сред изненадите на Моцартови празници . Тази вечер е премиерата на танцово-театралния спектакъл „Валпургиева нощ”, а в неделя е тържествения финал с „Палячи” на Старозагорската опера, със специалното участие на Калуди Калудов.

Галерия "Париж" събира лятото с живопис, графика и керамика. До 15 септември специалната лятна експозиция посреща зрители и във виртуален вариант. Потопете се в багрите на лятото.

Американска група пее на прекрасен български. Когато „Блато Злато” запеят имаш чувство, че са родени тук и никога не са напускали България. А всъщност те са от Ню Орлиънс, но обичат ритъма на Балканите. Изпълняват автентични народни песни от нашите ширини и „блатни” мелодии от Луизиана.с такива елементи. Единстваната българка в групата е Бояна Троянова, която свири на тъпан и помага за произношението. Тази вечер "Блато Злато" ще пеят на фестивала Лятна случка в Карандила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Шотландия
Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Шотландия
Мирен протест срещу умъртвяването на овце и кози заради чума в с. Шарково
Мирен протест срещу умъртвяването на овце и кози заради чума в с. Шарково