Най-важният въпрос е как да се спасят и животните, и хората, защото без животните как ще оцелеят тези хора в българските села. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в студиото на "Още от деня". Но на първо място е справянето със заразата, бе категорична тя.

Според нея гласът на експертите беше заглушен от политиката. Тя открои и че трябва да има обществен контрол как ще се поискат обезщетенията от ЕК и как ще бъдат компенсирани стопаните.

Според нея много хора са влезли в заразените села. Притеснявам се да не сме си изиграли по-лоша шега. Трябва да има голям обществен контрол, каза още тя.


Премиерът: ​Мерките за борба със заразата по животните са единствените възможни

Премиерът: ​Мерките за борба със заразата по животните са единствените възможни

Премиерът Бойко Борисов заяви на днешното правителствено заседание, че няма друга европейска или световна практика за унищожаване на чумата по дребнит...

Вицепрезидентът коментира и Европредседателството ни.

Българското европредседателство наложи свой почерк, успех на кратко разстояние, трябва да покажем дали можем да бягаме и на дълги разстояния. Западните Балкани и централното им място в нашето председателство има отличен 6. Тя отбеляза обаче, че не беше поставен въпросът за Шенген и мониторингът.

Вижте във видеото още какво каза за решените и нерешени въпроси, които бяха част от Българското европредседателство.