НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Още две награди за “Посоки” на Стефан Командарев. Тейлър Суифт се готви за котешки скок. Първият дигитален музей посреща любопитните. Ваятелят на образи от крайния квартал – Йосиф Яков. Изгрява нов фестивал за хип-хоп култура – GOLOKA.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 28.07.2018
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Още две награди за “Посоки” на Стефан Командарев. Филмът спечели отличията за най-добър балкански филм и за режисура на международния кинофестивал в Прищина. В началото на юли „Посоки” добави към звездната си колекция и наградата на публиката в Брюксел.

Тейлър Суифт се готви за котешки скок. Певицата ще участва във филмовата адаптация „Котките”, под режисурата на Том Хупър.

Първият дигитален музей в света посреща любопитните. Тук няма табели – "Не пипай експонатите", защото светлината е главният герой и нищо не може да й попречи. Посетителите на музея МОРИ в Токио се движат из тъмни лабиринти, като чрез сензори активират фантазни светлинни инсталации. И най-малкото движение създава картина върху стените. Върху площ от 100 000 квадратни метра пътешествието наистина пренася в далечни светове. Музеят е част от програмата за домакинство на Олимпиадата през 2020-та.

Ваятелят на образи от крайния квартал – Йосиф Яков представя своите фотохарактери в галерия София прес. Негови творби влизат в алманаха на Българската фотография, албума „Земя и хора” и много поетични издания. Първата му ретроспективна изложба може да бъде видяна до края на август.

На 3 август на голямата поляна до Петропавловския манастир край Лясковец ще се проведе първото издание на GOLOKA. В най-новия хип-хоп фестивал участие ще вземат доайените на родната сцена и най-актуалните имена в жанра, както и гости от Великобритания и Македония. Уъркшопи и семинари ще изпъстрят програмата, в компанията на лятно кино, състезание по брейкденс и още куп приятни изненади.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: Сигналите за пропукване на стената на язовир Студена са фалшиви
МВР: Сигналите за пропукване на стената на язовир "Студена" са фалшиви
Спасиха 96 лалугери, открити на дъното на строящия се язовир Луда Яна
Спасиха 96 лалугери, открити на дъното на строящия се язовир "Луда Яна"