НОВИНИ

Корнелия Нинова за „Визия за България“: Да сменим модела на управление

В студиото на „Панорама“ лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира идеята, наречена „Визия за България“, като изтъкна, че целта ѝ е да се сложи край на порочното управление на страната, в което властта и икономиката са се сраснали. Ключов въпрос в проекта е връщането на държавата в редица отрасли, но отрече това да е национализация. По думите ѝ БСП не е антиевропейска партия, защото иска да повдигне въпроса за последтвията и условията за приемане на еврото.

bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 27.07.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Когато критикуваш властта, независимо от позицията си, върху теб се хвърля цялото мракобесие на цялата държавна машина - на този модел искаме да сложим край с „Визия за България“.

Има модел на срастване на власт и пари, политици и олигархия, които крадат от народа си и си измислят правила, а такъв по думите на Корнелия Нинова е Закона за приватизацията, на който президентът Радев наложи вето. Тя изтъкна, че единствена БСП е гласувала срещу закона.

;

„Визия за България“ е поглед напред, защото в момента моделът на срастване на политика и икономика е моделът на прехода, в който са участвали всички партии, заяви Корнелия Нинова.

БСП е била наричана „антиевропрейска“, когато е представила идея за борба с двойния стандарт на храните и се е противопоставила срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, заяви Корнелия Нинова, като изтъкна, че сега това се случва за трети път, защото БСП иска да инициира разговор за последствията и условията при приемането на еврото.

;
Корнелия Нинова, лидер на БСП: Ще убеждавам членовете на партията, опоненти, българи - с аргументи защо смятам политиката на Вишеградската четворка в Европа е хем проевропейска, хем защитава народите на тези държави. Факт е, че тяхната икономика има сериозен растеж.

Във външната ни политика по отношение на Европа имаме друга алтернатива - изправена в ЕС и защитаваща националния си интерес, заяви Корнелия Нинова. Според нея доказателство за това е успехът с Истанбулската конвенция.

;

Въпрос, който БСП поставя с „Визия за България“, е връщането на ролята на държавата в икономиката, образованието, здравеопазването, инфраструктурата, в подготовката на кадри, заяви Нинова. Трябва да се спре моделът, в който държавата се отказва от ключови сектори и ги предава на корпоративни интереси, допълни тя. Според нея не може да се говори за „национализация“ и „връщане назад“.

„Имаме общи неща, които ни обединяват, ще има и различия, така че ще има хора в БСП, които няма да са съгласни с тези идеи“ - така Нинова коментира неразбирателствата в партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мустафа Карадайъ: Държавността липсва, нападки изместват аргументите
Мустафа Карадайъ: Държавността липсва, нападки изместват аргументите
Парламентарни искри: Какво следва след политическия огън в разгара на лятото
Парламентарни искри: Какво следва след политическия огън в разгара на лятото