В парламента вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов повтори отново тезата си за липсата на достатъчно диалог, както в малката коалиция на Обединените патриоти, така и в голямата управляваща коалиция. Той изрично подчерта, че подадените министерски оставки във връзка с катастрофата край Своге не трябва да бъдат приемани преди да завърши разследването на инцидента. Отвореният въпрос за съдбата на депозираните оставки беше коментиран и в "Сутрешен блок" по БНТ от председателя на "Атака" Волен Сидеров.

Красимир Каракачанов - вицепремиер, лидер на ВМРО: Не знам дали трите оставки ще влязат в парламента. В понеделник, както знаете, ще имаме заседание на коалиционния съвет. Редно беше да бъдем информирани, че подобни оставки са подадени, а не да научаваме от вашите въпроси.
Волен Сидеров, лидер на "Атака", председател на ПГ на Обединени патриоти: Обществото искаше някой да поеме отговорност, защото се е случила трагедия - загинали са хора. Министерското ниво е най-високо. И не един, а цели трима. Очевидно премиерът е преценил това нещо - той е капитана на отбора.
Сидеров: Не сме във властта да затваряме заведения

Сидеров: Не сме във властта да затваряме заведения

Напоследък чувам доста критични бележки, че нещата се движат бавно, че се иска още и че не се прави достатъчно за народа, заяви в сутрешния блок на БН...