НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Панаир на куклите - 2018. Мода и рисунки във Fashion Melody. Стихиите в новата изложба на Христо Кралев. Един ден извън матрицата, с новия Outlier Fest.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:24, 15.09.2018
Чете се за: 00:46 мин.
Още

По-различни и доста симпатични герои ще ни поведат в приказни пространства."Страната на Оз", постановка на Елица Петкова даде началото на десетия международен фестивал за уличен и куклен театър. Спектакли за малки и големи от Холандия, Гърция, Франция и Италия участват в Панаир на куклите - 2018. Вдъхновенията на рока вдъхновиха младата дизайнерка Диляна Матеева.
¤ Тя ще представи премиерната си колекция в Седмицата на модата. Fashion Melody е вдъхновена от женствената елегантност в рока и по-конкретно от лирическите героини в хитовете от края 80-те и началото на 90-те години на XX век.
Диляна Матеева успява да съчетае практичност и елегантност с бунтарство и непреклонност. Акцент са авторските рисунки върху моделите. Водещи са изображенията на женски лица, както и на перото като символ на композирането.
¤„Луната спи” – една от новите картини на Христо Кралев в галерия Нюанс. Прави си компания със “Стихията на водата” , на Земята и на огъня. Художникът достига слънцето и други космически порстранства. Но после отново се завръща към родните пространства. Един ден извън матрицата с новия Outlier Fest.
¤ Минифестът е тази вечер, в "Маймунарника", в Борисовата градина.cИнициатор на феста е Георги Линев, композитор, продуцент, музикант, известен с артистичния си псевдоним Kan Wakan. роден в България и базиран в Ел Ей, OUTLIER Fest е специалното събитие за премиерата на втория албум от проекта Phantasmagoria.. Специални гости на събитието ще бъдат артисти като George Cosby , Alexander Vincent и Rachel Fannan.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срокове за подаване на заявления за ползване на общински жилища
Срокове за подаване на заявления за ползване на общински жилища
В Лондон започна Седмицата на модата
В Лондон започна Седмицата на модата