На 17 септември (понеделник) в ефира на БНТ1 стартира ново развлекателно предаване за любителите на спорта. Всеки ден в „Спортисимо“ два отбора от по трима играчи ще мерят сили в бързина, наблюдателност и познания за различни спортни дисциплини.

Гледайте новото телевизионно състезание на БНТ „Спортисимо“ всеки делничен ден от 17:30 часа по БНТ1 с водещ Славена Вътова.

© БНТ

С кадри от богатия фонд на БНТ ще бъдат илюстрирани някои от задачите в новото предаване. Архивът на спортни състезания, излъчвани от обществената телевизия ще припомни на зрителите вълнуващите мигове на големите български успехи и драматичните моменти по пътя към победите.

Предаването съчетава по атрактивен и развлекателен начин нова информация и разширяване на познанията. Част от въпросите към участниците са свързани с върхови моменти от нашата спорта история.

Друга група въпроси са насочени към правилата и традициите в различни спортове. Някои от задачите в новото телевизионно състезание по БНТ ще разкриват спорта на бъдещето – ролята на съвременните технологиите, появата на нови спортни дисциплини, хибридните спортове и др.

© БНТ

В първите издания на „Спортисимо“ ще се състезават популярни лица – бивши спортисти, спортни журналисти, треньори, известни експерти и заклети фенове.

Капитани на двата отбора, с които стартира състезанието, са Тити Папазов и Вили Вуцов, които са поканили в състава на своите тимове Христо Йовов, Станимир Гъмов, Ваня Джаферович и Георги Иванов – Гонзо.

Зрителите имат възможност да формират свой отбор за участие в „Спортисимо“ и да се запишат онлайн през сайта на БНТ.

Сценарист на новия проект е Борислав Огнянов, главен редактор Явор Кръстев, а продуцент - Николай Пухалев.

Всеки делничен ден от 17:30 часа със зрителите на „Спортисимо“ ще бъде очарователната Славена Вътова, която е водещ на телевизионното състезание. Повторението на епизодите е от 19:50 часа на следващия ден по БНТ3.