Новините за случващото се в театъра, киното, музиката, изобразителното изкуство можете да научите от рубриката на Галя Крайчовска в "Сутрешен блок" - "АРТ посоки". Днес тя е посветена на театъра.


Театърът ни очаква с нови заглавия. Не знам кога и как Асен Блатечки е успял да си почине от натоварения сезон, но ето че излиза с премиера тази вечер. „Горещо” - на сцената на Бургаския театър. Режисира и си партнира с Калин Врачански. Героите в горещата комедия се оказват изцяло подвластни на феромоните и притегателната им любовна сила.

"Кралят Елен" открива сезона в театър "Азарян".

На 21 септември магичната трагикомедия ще отбележи и точно една година от появата си в „луксозния си кръгъл дом”, както екипът на постановката ласкаво описва театралната зала. За „Кралят Елен” 2018-та година беше изключително успешна. Аскеер за Веселин Петров, номинация Икар за Боян Арсов, „Златен век” за Стелиан Радев и режисьорката Анастасия Събева. В „Кралят Елен” една пътуваща тетатрална трупа увлича напълно артисти и зрители и не след дълго класическият текст ги потапя в приказна магическа история.

Театрална трупа "Метеор" излиза с "Пиеса за нас", в петък в Дома на киното. Тя е за нас - казва режиьорката Ани Васева. За живота. За театъра. За отчаянието, радостта и страха. За нас. За това, което ни събира или ни липсва.

Авеню Q - хитовата постановка на Столичния куклен театър се включва в Сцена на кръстопът. Фестивалната среща е тази вечер в драматичен театър Пловдив.

Театърът на Рикардо Розато гостува на Панаира на куклите с 6 представления.

Ще ги видим на площад Света Неделя, пред Народния Театър, Кристал, в Южния парк, с безлимитна доза забавление. Рикардо Розато се занимава с несигурната, но толкова търсена от всеки тема на равновесието. Така кръщава и спектакъла си, с който елегантно критично се обръща към порасналите и техните противоречия.