НОВИНИ

Двама от задържаните за грабежа в Роженския манастир остават в ареста

Двама от общо четиримата обвинени за обира в Роженския манастир остават в ареста, реши Пловдивският районен съд. Задържаните са адвокат Стефан Матеев и 21-годишният безработен от Казанлък Юксел Митев. Другите двама – непълнолетни ученици от 10-ти и 12-ти клас, бяха освободени под надзора на Детска педагогическа стая.

bnt avatar logo
от Росица Колева
20:00, 22.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Четиримата са обвинени в грабеж, а Стефан Матеев е с още едно обвинение – за държане без разрешение на преправен газов пистолет, който полицаите са открили в дома му. В автомобила му пък са намерени шапка с прорези за очите и две регистрационни табели, обявени за издирване.

Според прокуратурата и свидетели точно адвокат Стефан Матеев е организирал групата младежи да извършат обира, дал им е тиксо, с което да вържат игумена на манастира и им поръчал да му вземат телефона, както и всичките 16 охранителни камери на светата обител.

Според обвинението на 18 септември четиримата нахлули в Роженския манастир, за да търсят заровено там съкровище. За да си осигурят спокойствие, привели в безпомощно състояние игумена на манастира. Заседанието по мерките за неотклонение днес се гледа от Пловдивския районен съд, защото магистратите в Сандански са си направили отвод, тъй като познават арестувания адвокат Стефан Матеев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят на Независимостта: Кулминацията на честванията беше във Велико Търново
Денят на Независимостта: Кулминацията на честванията беше във Велико Търново
Десетки жертви и ранени при нападението на военния парад в Иран
Десетки жертви и ранени при нападението на военния парад в Иран