Арт предизвикателствата през тази седмица.

Ансамбъл "Филип Кутев" дава начало на новия сезон в зала 1 на НДК. В сряда ще ни въведат в магията на песента и танца с концерт- спектакъла "Фолклорни класици".

Вече 67 години Ансамбълът е верен на своята мисия - да “превежда” огромното многообразие на родния фолклор с автентични и обработени песни, танци, пиеси, и обичаи. Заведете и децата, ако са под 10 влизат безплатно.

Ако искате още днес да се почувствате празнично, има повод - в Театър "София". Отбелязват стотна поява на сцената на - "Госпожа Министершата". Режисьорът Недялко Делчев, пояснява: "Нашата героиня Министершата, като в сън се събужда един ден с незакърпените си гащи и докато се чуди как да свърже двата края, иронията на случайността я изплюва в министерските селения. И се започва все същата приказка за стълбата".

Физически театър и комедия се сливат в премиерния спектакъл на трио Плачкови, седмо поколение артисти.„Ла Комедия“ се ражда се по идея на внучката на Чарли Чаплин – Виктория. За да продължи сътрудничеството на двете семейства, започнало още с филма "Циркът" преди 100 години. Спектакълът на Алина и Стефан Плачкови събира музика, танц, нямо кино, пантомима, акробатика и комедия дел арте. Мечтите на главната героиня за Холивуд, завихрят историята. На 27 и 29-и може да гледатe La Comedia в Нов театър, НДК. И да знаете, че може да станете участник в действието.

И една музикална почерпка от далечна Корея. Uangel Voice ще пуснат на воля магическите си гласове утре, в зала „България”. В шестия корейско български концерт на приятелството ще си партнират със сънародниците си от „Cosmopolitan” и домакините „Фортисимо” и „Филхармоника”.