НОВИНИ

"АРТ посоки" с Галя Крайчовска: Пиршество от ритми

Добро утро на Световния ден на туризма. Музиката ни пренася много бързо и приятни във всякакви дестинации, но защо да не попътуваме и физически. Снощи започна "Джаз фест' - Хасково. За 21 години от тук преминаха над 1300 утвърдени музиканти от цял свят. Тази вечер Стефан Горанов квартет излиза на сцената. „Пиано екстраваганца” - една стара мечта на маестро Людмил Ангелов става факт и ето, че фестът ще ни радва за осми път.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:20, 27.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
Още

В петък във Военния клуб Марио Хосен, Антон Никулеску и Людмил Ангелов ще ни разходят в класическите полета. В събота е джаз посоката, със соловия концерт на пианиста Живко Петров. А в неделя е ден на отворените врати и може да попитате всичко, което не знаете за пианото и великите изпълнители.

Празник на оперетата и мюзикъла отрива сезона в Музикалния театър. Пиршеството от ритми ще премине през всички кътчета на света - от виенски валс и унгарски чардаш до испанско фламенко и гръцко сиртаки. Ще се лее и шампанско!

Най-после ще видим и чуем Дейвид Гарет.

Заради тежка дискова херния виртуозът отложи концертите си в София. Но вече поднови турнето и тази събота ще грейне в Арена Армеец. Спектакълът е правен специално за мегазали, с огромни екрани и спиращи дъха ефекти. Пиесите от последните му два албума Explosive и Revolution ще прозвучат с подкрепата на 16-членнен бенд. От Моцарт до Металика - магнетичният "Цигулар на Дявола" няма граници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобяват депутатите, които са отсъствали днес без уважителна причина
Глобяват депутатите, които са отсъствали днес без уважителна причина
Взривиха банкомат в Стара Загора
Взривиха банкомат в Стара Загора