НОВИНИ

"Арт посоки с Галя Крайчовска": Време за театър и нови роли

Евгени Будинов дебютира като режисьор с „Предградие” на Ерик Богосян на сцената на Врачанския театър. Избира „Предградие“ заради носталгията към края на 90-те години на миналия век, когато самият той е на 20, точно като героите и израснал в българско предградие. И отново слага на дневен ред въпросите пред младите - „А сега накъде?”, „Оставаме или заминаваме?”, „Лесният или трудният път?”

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:35, 03.10.2018
Чете се за: 00:48 мин.
Още

В театъра трябва да е удобно и приятно. Най-после в Сатирата ще има достатъчно място пред седалките и няма да се сгъваме и побутваме съседите.

Новият салон с разширено пространство за зрителите ще даде още повече комфорт. Усмивките вече започват, с героите от „Тя, той и още двама трима” - гостуващ спектакъл на театър „Боян Дановски, с режисьор Богдан Петканин. Една от най-поставяните по света комедии се превръща в своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие.

Тази вечер в "Сълза и смях" ще умираме от смях "Титанично"!

Милица Гладнишка ще разбие всяка форма на стрес, защото е надценяван и когато е основателен. Потъването на „Титаник”, например, не спира нито мореплаването, нито желанието да се открие Америка, нито дързостта да се правят титанични неща: и шедьоври, и безобразия - напомнят от екипа на спектакъл, с режисьор Мария Моева. Ексцентрична версия на последните часове на „Титаник” ще ни покаже как храбрите музиканти на кораба забавляват публиката до самия ѝ край. А шеметната Милица Гладнишка и топ музиканти ще ни понесат на вълните на флирта, джаза и импровизацията.

Фигаро се вихри в новия сезон на театър „Гео Милев” - Стара Загора, с различен прочит. Режисьорът Мартин Киселов пояснява - Без да отнемаме от силата на комедията открихме, че пиесата може да говори на много нива и да вълнува не само с хумора, но и с дълбочината си. Дано сме намерили по нещо за всеки зрител. Пък дали е "по-така"?...абе, здраве да е!"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха престъпник, избягал от затвор във Франция с хеликоптер
Арестуваха престъпник, избягал от затвор във Франция с хеликоптер
5 технически експертизи и още 15 разпитани свидетели след инцидента край Своге
5 технически експертизи и още 15 разпитани свидетели след инцидента край Своге