НОВИНИ

АРТ щрихи с Галя Крайчовска

Премиера в обновения Сатиричен. Дебютният игрален филм на Надежда Косева - "Ирина" е включен в конкурса на Варшавския фестивал. Утре в Дома на киното е премиерата на „Градината на Пресвета Богородица”. От понеделник Сливница отново е домакин на Европейския фестивал на пътуващия театър.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:45, 06.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Сатиричният театър започва новия сезон с обновен салон и разширено пространство около седалките. Комфортът ще е пълен, усмивките ни очакват. Утре започват с премиерите - с историята за двете необикновени момчета Хъкълбери Фин и Том Сойер, постановка на Димитър Еленов.
Дебютният игрален филм на Надежда Косева - "Ирина" е включен конкурса на Варшявския фестивал. Стискаме палци!
Утре в Дома на киното е премиерата на „Градината на Пресвета Богородица”.
Режисьорът Борислав Павлов ни отвежда на място, на което времето тече по различен начин, а мнозина го смятат за най-святото на земята. Място, на което молитвата не е спирала повече от 1000 години, а земята е обещана на Божията майка."Градината на Пресвета Богородица" надниква в живота на единствения български манастир на полуострова - "Св. Вмчк. Георги Победоносец". Премиерата е в Дома на киното, в неделя, в програмата на фестивала „Sofia Biting Docs“.
От понеделник Сливница отново е домакин на Европейския фестивал на пътуващия театър.
„Пето действие“ - постановка на Народен театър “Антон Панов”, Македония - ще открие феста. Спектакли от Чехия, Германия, Сърбия, Словакия и България ще покажат пъстрото лице на театъра от стария континент. За първи път ще има и дневни представления за малките зрители. Юрай Бенчик - актьор в Цирк дьо Солей и преподавател пристига със специална интерактивна програма - с много усмивки. А от Германия очакваме "Симон и Бартушка".



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни консултации на медицинско изложение в София
Безплатни консултации на медицинско изложение в София
БДЖ отбелязва своята 130-а годишнина с пътуване с ретро влак
БДЖ отбелязва своята 130-а годишнина с пътуване с ретро влак