НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

10 книги с илюстрациите на Любен Зидаров в изложбата в галерия София прес. С "Дивата патица" - започват премиерите на Камерна сцена в Народния театър. „Любов между редовете”. АCТ фестивал за свободен театър.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:32, 20.10.2018
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Срещата с неговите герои винаги е празник - и в книжните пространства и в галериите. Сега се събират заедно - 10 книги с илюстрациите на Любен Зидаров в изложбата в галерия София прес. --Три са премиерни - --Принцът и просякът на Марк Твен; Подир сенките на облаците на Яворов и наскоро издадените в Китай Андерсенови приказки.

С Дивата патица" - започват премиерите на Камерна сцена в Народния театър.
Крис Шарков поставя прочутата пиеса на Ибсен, писана преди технологиите да превземат дневния ред. Фотографите и снимките играят ключова роля, като предчувствие за снимането като заместител на живота. Сблъсъкът между илюзиите и реалността започва след едно завръщане. Неподозирани семейни тайни на две семейства, предавани в три поколения ще се разкрият, с тежестта на предаваните грехове и емоционални лабиринти.

Да открием любовта между редовете., с изложбата в Градската градина в София. След оспорван конкурс журито избра 18 творби на млади фотографи с интересен и неочакван поглед върху темата „Любов между редовете”. Най-много гласове е събрала снимката на Гергана Курукювлиева „Лейди и скитникът“.

Интересно музикално начало на АКТ фестивал за свободен театър. Les Animaux Sauvages откриха феста или както се описват- „три недодялани артистични сродни души, които се събират през 2014г. като една електро/минимал увейв/пост-пък същност“. Премиера ще направи спектакълът на Гергана Димитрова - Мовименто - Вариации. В него гласовете на пет авторки с различна националност, език и творчески интереси се преплитат, допълват, пресичат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов откри срещата на местните лидери във формат 16+1
Премиерът Борисов откри срещата на местните лидери във формат "16+1"
Правителството в Черна гора одобрява глоби, ако не се става на химна
Правителството в Черна гора одобрява глоби, ако не се става на химна