Пренасяме се в Неапол, с поетичен кино портрет. В града, разкъсван от магия и суеверия, лудост и рационалност. „Неапол във воали” на Ферзан Йозпетек се окичва с две награди и девет номинации „Давид на Донатело”, приз за най-добра актриса за Джована Мезоджорно от фестивала в Москва и още куп отличия от фестивалната сцена.

Главната героиня - Адриана е връхлетяна от внезапна любов и става жертва на сурово престъпление. И все пак любовта властва в тази история за силата, емоционалните лабиринти и културни различия.

„Никой не е откривател на Александър Маккуин. Той сам откри себе си!” - казват Ян Бонот и Питър Етедгай за киноисторията, посветена на лошото момче на модата.

Тази вечер McQueen ще даде начало на "София Индипендънт". В кино "Люмиер" е премиерата на биографичния филм за Лий Александър Маккуин, който не спестява факти от сцената и зад кулисите - от старта му като шивач, през създаването на прочутата линия и напускане на земната сцена Интервюта с колеги и приятели и архивни кадри изваждат на показ различния свят на Маккуин.

Тази седмица има изненада и за най-малките зрители. „Луис и извънземните” - как една реклама за масажна килимче ще докара любопитни от друга планета.

12-годишният Луис се чувства самотен и няма много приятели. Баща му, доктор Армин Зонтаг също няма време за него, защото търси живот в космоса и прекарва цели нощи пред телескопа.

Но един ден до къщата на Луис се разбива корабът на три извънредно шантави извънземни. Мог, Наг и Уабу търсят масажно килимче, което са видели по канала за пазаруване. Новият им приятел Луис трябва да ги крие от земните опаности и да търси кораба-майка. Дори получава предложение за щуро приключение из непознатата галактика.