НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Живопис

Добро утро ни казва и морето. Ще го гледаме в картини, до следващото лято. А Спартак Дерменджием му посвети цяла изложба в галерия "Стубел”. Признава, че всички съдбовни промени идват, след като е бил там, при него.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:32, 30.10.2018
Чете се за: 00:48 мин.
Още

И споделя емоцията с всички, за които щастието е море. Определя я като автобиографична изложба без претенции за пълнота, без претенции за достоверност.

Лице в лице със зрителите се изправят Станислава Стоянова и Радостина Доганова.

Живопис и видео обединени в заглавието FACE to FACE. С фокус върху погледа в настоящата действителност. Погледът и виждането като важна част от опознаването на другия и другото.

Централен момент за това изследване е картината „Очи” на Радостина Доганова, която е вдъхновена от пребиваването ѝ в Индия и опознаване на културните, социални и религиозни различия между източната и европейската култура. В търсене на различните погледи се включва серията "Вълните" на Станислава Стоянова и видеоинсталацията „Минава време”. Изложбата FACE to FACE може да разгледате в галерия [a] cube contemporary до 3 ноември.

Аз съм Стефано Пизано, художникът. Мразя клишетата. Така се представя италианският художник, който представя изложбата си „Косми” в галерия „Сердика”.

И твърди "Природата е неспокойна, и космите - също". Ще видим и инсталацията „Българско видео” с кадри от Женския пазар.

Геометрия, бродерия и положителна енергия обвиват японските топки темари.

В днешни времена майстори на темари се срещат рядко, дори в Япония. Една българка обаче се насочва към древното изкуство и влага родни елементи. Ралица Донева - Коева ще представи новата темари колекция в Дома на архитекта във Варна. А на 2 ноември ще проведе уъркшоп. Топките темари се зареждат с положителна енергия, а подаряването им е знак на уважение и приятелство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДВР: ​Семеен скандал е в основата на двойното убийство снощи в София
СДВР: ​Семеен скандал е в основата на двойното убийство снощи в София
​Сондата Паркър постави световен рекорд за приближаване до Слънцето
​Сондата "Паркър" постави световен рекорд за приближаване до Слънцето