НОВИНИ

Румен Радев: Акции много, но присъди малко в България

Показателите, които са жизненоважни за българите, не са в полза на управляващите. Така президентът Румен Радев коментира изказването на премира Борисов за социалната ангажираност на бюджета за догодина. Държавният глава присъства на церемония по връчване на дипломите на „Випуск Ботевски“ на Военната академия „Георги Стойков Раковски“.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:14, 31.10.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Президентът Румен Радев отново повтори критиките си за за социалните политики на управляващите.

Румен Радев, президент на Република България: Мисля, че самодоволството на фона на милионите бедни и унизени не е уместно. Преди да развява своя оптимизъм, нека правителството прочете демографските статистики, криминалните хроники, да се запознае с цифрите, които измерват стандарта и качеството на живот в най-изостаналите държави от ЕС, които са далече преди нас.
;

Държавният глава съобщи, че в президентската администрация са постъпвали данни за злоупотреби в Агенцията за българите в чужбина и тези сигнали са били предавани на прокуратурата.Той не се ангажира с оценка на акцията в агенцията преди дни .

Румен Радев, президент на Република България: Акции много, но присъди малко в България. Рано е да давам преценки. Това можем да направим, след като обвинението бъде успешно защитено в съда. Но при всички положения, разследването и пресичането на злоупотреби в изпълнителната власт, която разпределя и харчи публичния ресурс, е задължително условие за оздравяване на държавността.
;

Румен Радев направи и принципен коментар на последните арести на крупни бизнесмени.

Румен Радев, президент на Република България: За да имаме успешна борба с олигархията, трябва да имаме правоохранителни органи, които да не се влияят от политическата конюнктура, да бъдат подвластни единствено на закона и да навлизат и в икономическия и политическия параметър на управляващите.

Президентът изрази оптимизъм за бъдещето на Въоръжените сили и за по-добри възможности за реализиране на задачите в съвременната среда за сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сменяме гумите на колата до 15 ноември - глобата после е 50 лв.
Сменяме гумите на колата до 15 ноември - глобата после е 50 лв.
Парламентът започна работа с час закъснение от трети опит за кворум
Парламентът започна работа с час закъснение от трети опит за кворум