НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Театър

В Младежкия театър утре ни очаква “Еквус”, спектакъл с Аскеер 2017 за най-добро представление и още три номинации. Под режисурата на Стайко Мурджев актьорите с помощта на техните герои ще преплитат любов, медицина и религия. И всички заедно ще се питаме.- Индивидуалността болест ли е, когато е срещу нормите.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 07.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Последни представления на „Булевардът на залеза” в Музикалния театър.

На 9, 10 и 11 ноември за последен път ще се разходим по булеварда на Андрю Лойд Уебър с историята за възход и падение, за илюзиите, фаталната любов и цената на славата, разказана в стила на трилъра и филм „ноар”. Но именно успешният БГ вариант, на сцената на Музикалния театър ще доведе и нов култов мюзикъл - "Фантомът на операта". Ще го видим през януари. Националният музикален театър си е извоювал правото от фирмата на сър Уебър да прави „реплика” на неговите творби - т.е. да има свобода в трактовката, режисурата и при избора на творческия и технически екип на постановката.

„Лейтенантът от Инишмор” гостува във Фестивалния център Варна. Можете да видите режисьорската работа на Асен Блатечки и звезден актьорски екип на 11 ноември. А майсторът на черната комедия Мартин Макдона е заложил психологически бомби, както си знае.

„От всяка кочина може да стане цветарник, само да знаеш как”.

Как, ще ни каже героят на Иван Юруков в „Пилето, което казва Ку”. Утре - в Нов театър НДК грейва моноспектакълът по текст на Александър Урумов.

Нощен пазач, който си мисли, че положението е временно отваря куп истории и пъстри герои. Може ли да охраняваме нищото, за какво са ни думите и изобщо нашия живот ли живеем или нещо друго?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Петкова ще запознае НС с процедурата за инвеститор за АЕЦ Белене
Министър Петкова ще запознае НС с процедурата за инвеститор за АЕЦ "Белене"
Евакуирани са два влака в Барселона заради предполагаемо взривно устройство
Евакуирани са два влака в Барселона заради предполагаемо взривно устройство