Отличията получиха личности и институции, положили усилия за намаляването на жертвите по пътищата. Специалната награда беше връчена от представител на БНТ. Националната телевизия е основен организатор на кампания "Спри, детето запази".

Кметове, училищни директори, представители на полицията и други институции получиха отличия за работата си по подобряване на пътната безопасност.

Николай Иванов - председател на УС на Българската асоциация "Пътна безопасност": Ако всички ние спазваме правилата и бъдем по-добри, това е единственият път, по който ще намалим жертвите.

Почетна грамота на БНТ получи Николай Николов. Кампанията "Спри, детето запази" е факт от 2012 г. От тогава са обновени над 120 пешеходни пътеки и изградени специални площадки, където деца се обучават на безопасно поведение на пътя.

Симеон Симов - секретар на Съвета по безопасност на движението на децата към Столична община: Да научат основните и най-важни правила на пътното движение и да усетят риска и опасностите, които ги дебнат, когато са на пътя.

Един от големите поддръжници на кампанията "Спри, детето запази" е художникът Иван Яхнаджиев, който доброволно работи с децата.

Иван Яхнаджиев - художник: Когато детето комбинира цветовете, формите, то възпитава в себе си едно чувство за отговорност и самосъхранение.

По време на събитието МВР отново акцентира върху амбициозната си цел - да намали жертвите от катастрофи с 50%.