НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Филмовите дни ЛУКС започнаха в Дома на киното. "Слънчев зимен ден" в галерия "Париж". "Бяла приказка" . - премиера на НАТФИЗ и Младежкия театър. "Сухишвили" ни завихря в танца.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:11, 01.12.2018
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Отличниците на европейското кино идват при нас.Филмовите дни ЛУКС започнаха вчера в Дома на киното. "Стикс", "От другата страна" и "Жена на война" , избрани от евродепутатите, се срещат със зрителите. Тази вечер ще има и дискусия по темите, зададени от филмите -финалисти, а прожекциите продължават до 12 декември в 6 български града.
---Спокойни, празнични , наситени с положителна енергия - и сюжетите на Димитър Вецин ще ни заредят със светлина. В един слънчев зимен ден те ни посрещат в галерия "Париж" - вециновските герои и сюжети- пъстри и топли, напук на задаващия се студ и сняг. .Романтиката и красотата на природата откриваме и в останалите сезони, празници и обичаи, съхранени като визуален етнографски документ в картините на Димитър Вецин. В изложбата е включен и закачлив автопортрет, озаглавен "Добро утро господин Вецин".
Студентите в НАТФИЗ се готвят за празничния 8 декември, но не изостяват сцената. В Младежкия театър е премиерата на „Бяла приказка” от Валери Петров. Спектакълът е дипломен за четвъртокурсниците на доцент Майя Енчева, под режисурата на проф. Боньо Лунгов.
Динамични и драматични песни и танци идват с ансамбъл Сухишвили. Турнето на „Летящите грузинци” стартира на 6 декември в София. После ще зарадват публиката в Пловдив, Стара Загора и Варна.
Подготвили са двучасова сценична буря - със съвършенство в танца - с плавните, пързалящи движения при жените и искри от саби и ножове при мъжете,. Пристигат със 600 автентични костюма, изработени от стари грузински майстори.
Ансамбълът с над 50 милиона зрители. поставя рекорд в „ Ла скала - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонският парламент обсъжда конституционните поправки, свързани с името
Македонският парламент обсъжда конституционните поправки, свързани с името
Standard&Poors потвърди кредитния рейтинг на България с положителна перспектива
Standard&Poor's потвърди кредитния рейтинг на България с положителна перспектива