Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ако в коалицията на Обединените патриоти има здрав разум, трябва да се явят заедно на предстоящите избори за Европейски парламент. Коментара той направи в Русе, където се срещна с ученици и студенти.

Красимир Каракачанов заяви, че в коалицията са се събрали, за да покажат, че може да се работи по нов начин и колегите му от ВМРО го правят. По думите му той не желае повече да се занимава с интриги и да изпълнява ролята на помирител.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: Хлабаво е състоянието за съжаление на коалицията. Бавачка повече няма да бъда. Писна ми, губи ми времето и ми къса нервите и е безсмислено. В края на краищата, не мога да бъда господ. Каквото мога, съм направил - една година "синя каска". Стига толкова.

Според Каракачанов, въпреки протестите в страната, няма обективни условия за предсрочни парламентарни избори, а ДПС и БСП не са алтернатива за ново управление. Каракачанов коментира и случая с осъдения за тероризъм в Австрия мъж от Силистра. По думите му това не е единственият случай български гражданин от ромски произход да бъде вербуван от организация, изповядваща радикален ислям. Затова законопроектът за вероизповеданията, който от ВМРО са внесли, цели ограничаването на всякаква възможност за политическо влияние върху религиите в България.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: На първо място това е опасността от радикален ислям и опитите на най-различни държави - 3-4 са поне, да финансират подобни формации, организации или финансират подобни проявления на радикалния ислямизъм. Но за съжаление отново се заиграха едни политически игри.

Каракачанов апелира към този законопроект да не се подхожда партийно и егоистично, защото в случая става дума за националната сигурност.