НОВИНИ

"Арт посоки" с Галя Крайчовска: Театрални премиери

Вдигаме завесата, с една много специална премиера. "Цигуларката на Бога" - Най-новата новела, написана от Стефан Цанев, специално за Доротея Тончева.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
09:33, 05.12.2018
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Световноизвестна цигуларка се връща в спомена и неизказаните думи и емоции. Спектакълът на казанлъшкия театър, под режисурата на Мартин Киселов ще направи премиера в петък във Военния клуб в града, а в събота - в Сити Марк Арт център.

Миграция, преселение и движение - ключовите думи обединяват два спектакъла в Червената къща.

„Мовименто/Вариации“ и „Дом за овце и сънища“, който ще видим тази вечер. Спектакълът е част от проекта „Къщи, обитавани от духове" - мултинационална копродукция за идея за чиста нация, прогонила хиляди хора от родните места, в началото на 20-ти век.

Театрални компании от София, Атина и Истанбул анализират историческата вълна, разменят информация и търсят отговор на въпроса - до каква степен оказва влияние над нас тази илюзия за въображаема хомогенна общност?

Студентите в НАТФИЗ се готвят за празничния 8 декември, но не изоставят сцената. Утре в Младежкия театър ще ни покажат „Бяла приказка” от Валери Петров. Спектакълът е дипломен за четвъртокурсниците на доцент Майя Енчева, под режисурата на проф. Боньо Лунгов.

Ледените пързалки още не са открити, но като зрители ще се насладим на ледено шоу.

"Лебедово езеро" на лед идва в НДК, на 9 декември. Балетът "Санкт Петербург" открива сезона с това гостуване. Два дни по-късно ще преобразят в ледена арена и Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив. Сред балетистите са някои от най-популярните фигуристи, завоювали световни отличия. През 2017 г., създаденият от хореографа Константин Боярски, Държавен балет на лед отбеляза своя 50-годишен юбилей с турне в Европа, Азия и Америка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Wizz Air предупреждава за фалшив сайт, използващ името на компанията
Wizz Air предупреждава за фалшив сайт, използващ името на компанията
​Българските превозвачи срещу пакета мобилност
​Българските превозвачи срещу "пакета мобилност"