Понякога върви с километри, за да открие подходящото място. Градските пространства отдавна са отеснели за идеите му. Художникът на графити, който намира вдъхновение сред природата.

Евгений Чес рисува гигантски животни сред дърветата. Внимателно избира подходящите стволове. Те са естествените рамки за неговите произведения. Които пък се нанасят върху целофан.

Техника, създадена от парижанина Канос. Майстор на градски графити. Но за разлика от него, Евгений Чес не твори на улицата, а далеч извън населените места. Казва, че предпочита гората, защото там винаги може да издигне стената, която желае.

Необходими са му само две дървета, спрейове и опаковъчно фолио. Но не кухненско фолио, съветва художникът. А индустриално - доказало е предимствата си в много от графитите му.

Да, може би е странно да гледаш улично изкуство сред природата. Но пък усещането си заслужава. Макар и за кратко, графитите се вписват сред гората. Или пък рядко контрастират на естествения фон.

Евгений Чес не оставя отпечатък след себе си. След като се наслади на картината си, той я разваля. И отправя ясно послание към своите почитатели да не замърсяват горите.

Изкуството му е мимолетно, но това не го притеснява. Прави го заради мига, в който се изправя срещу създадения от него образ - дивите животни, дори и изчезнали видове, които за малко оживяват в горската среда. Миг на хармония, която художникът постига с природата.