„Фолклорна танцова панорама” ще сложи пъстър и динамичен финал в събота в НДК. 60 ансамбъла, с 16 концерта в 15 града. Такава е равносметката. На заключителния концерт ще раздадат и наградите - за професионални и непрофесионална трупи и танцьори.

Недостижимият Михаил Баришников стъпва на БГ сцена. На 19 и 20 януари, в Софийската опера гостува спектакъла “Бродски/ Баришников”.

Всъщност от България тръгва световната му кариера. През 66-та печели златен медал в Международния балетен конкурс във Варна.

Сега обяви, че в София са едни от последните представления на нашумелия “Бродски/Баришников”.

От 2015 г. моноспектакълът обикаля световните сцени, играе се с нестихващ успех, а билетите се разпродават за броени часове.“Тази постановка е специален момент в моя живот - преход от балетната игра към театъра”, споделя световноизвестният балетист, хореограф и актьор. Въздействащата му игра се допълва със записа с оригиналния глас на нобеловия лауреат - Йосиф Бродски.

Сериозно метъл приключение ви очаква в зала Универсиада. На 23-ти Amorphis и Soilwork идват с епичен метъл коктейл, както самите те обещават. Ще има и изненади от Украйна и Германия.

В събота Дует "Ша -ша" ще ви разсее от сериозната работна седмица. “Музикант котка не храни”, обаче храни душите и сърцата - напомнят музикантите

И ви канят в The Art Foundation!, за да разберете как омагьосва "Ша ша". „Елате с кака”, както се пее в една тяхна песен или просто с приятели. Настроението е гарантирано.