Премиерът Бойко Борисов беше попитан от репортери в Хасково за напрежението в коалицията на патриотите. Борисов откри нов завод край Димитровград на американската компания "Варок Лайтинг Системс". В него ще се произвеждат малки осветителни тела за автомобилната индустрия като рефлектори и фарове за мъгла. Инвестицията е за 8 млн. Евро. Предприятието е разположено на площ от 30 000 кв.м. и ще разкрие над 150 работни места. Продукцията на завода ще се ползва от световно известни автомобилни марки.

В коментар на обвиненията на БСП за това, че зад прокурорското разследване срещу Елена Йончева стоят политически атаки, премиерът Борисов заяви, че работа на специализираните органи е да правят проверки и той няма нищо общо с обвиненията срещу Йончева.

Бойко Борисов, премиер: Крадецът казва "дръжте крадеца". Нито знам, нито се интересувам от тази партия и от тези хора. Те за "добро утро", за добър ден и за "лека нощ" трябва да кажат Бойко Борисов, всички свои неудачи с Бойко Борисов. Съжалявам, че говоря за себе си, но нито ,повтарям ,съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да е било.
Елена Йончева определи обвиненията срещу нея като „абсурдни“

Елена Йончева определи обвиненията срещу нея като „абсурдни“

Като абсурдно - така Елена Йончева определи твърдението, че филмите ѝ са били финансирани по престъпен начин. От парламентарната група на БСП категори...

Запитан как ще коментира последните социологически проучвания за евроизборите премиерът заяви, че очаква трудни избори, но ГЕРБ е направила много, за да ги спечели. Той смята,че напрежението сред Патриотите няма да се отрази на управляващата коалиция, и че тя е стабилна. По думите му всяка партия си има своя политика и нейните лидери я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството. А то не пречи, категоричен беше Борисов.

Бойко Борисов, премиер: Сутринта имахме Министерски съвет, прекрасно си работи коалицията.
Бойко Борисов: Коалицията работи прекрасно, изборите ще бъдат трудни

Бойко Борисов: Коалицията работи прекрасно, изборите ще бъдат трудни

Премиерът Бойко Борисов беше попитан от репортери в Хасково за напрежението в коалицията на патриотите. Борисов откри нов завод край Димитровград на а...

Премиерът пое ангажимент да провери какво се случва с новите кладенци за водоснабдяването на Хасково заради наличието на уран във водата. За изграждането им правителството отпусна 2 млн. лв. Той заяви, че е направил всичко, което е зависело от него и синята лампичка на кмета на града е трябвало да светне много отдавна. По рано през деня в Димитровград премиерът откри нов завод на американската компания "Варок Лайтинг Системс". В него ще се произвеждат малки осветителни тела за автомобилната индустрия като рефлектори и фарове за мъгла. Инвестицията е за 8 милиона евро.

Бойко Борисов, премиер: Тези заводи, които се изграждат в момента, не само разкриват работни места, не само, че са високотехнологични, на 100 % работят за износ и затова в момента имаме рекорден за всички времена на България Брутен вътрешен продукт - минава 116 млрд.

Премиерът заяви, че тъй като квалификацията на нашите работници е достатъчно висока то трябва и доходите да са високи. Заводът е разположен на площ от 30 000 кв.м. и ще разкрие над 150 работни места. Продукцията му ще се ползва от световно известни автомобилни марки.