Ритъмът на ежедневието става все по-монотонен!? Споменът за морския бриз и шума от вълните започват да избледняват. Сивотата на делниците е все по-осезаема, а мисълта за ваканция все по-натрапчива. Спокойно. По този начин се чувстват много хора около вас.

За изпадналите в подобно състояние една испанска фирма предлага бягство от градовете - с плаваща хотелска стая. Или по-точно миниатюрна постройка на две нива, която може да бъде пренесена и монтирана навсякъде. Поне така твърдят архитектите.

Плаващата стая е с площ 74 квадратни метра. На първия етаж е разположена спалнята и банята. Има и тераса, от която се разкриват бленуваните пейзажи.

Ако настъпи моментът, в който гледките доскучаят, покривът предлага разнообразие. Всъщност той представлява огромна тераса, превърната в открит салон с кът за хранене. А и за съзерцаване. Перфектно място за звездобройци.

Хотелската стая напълно отговаря на изискванията за устойчив туризъм. Тя се монтира на модули, а до желаното място може да бъде транспортирана по море или суша. Плаващата постройка разчита единствено на соларна енергия. Тя се задвижва от нея. С енергията, уловена от слънцето се поддържа необходимата температура в помещенията, алармената система и осветлението.

Цялата електрическа система може да бъде управлявана дистанционно, чрез мобилно приложение.

Ако споменът за морето и вълните започва да се връща. Тогава всичко е наред, защото мисълта за бягство на плаваща хотелска стая със сигурност измъква от сивотата на ежедневието.