Сбъдната детска мечта... 70 години по-късно. Египетска плувкиня даде житейски урок на всички, които се отчайват от напредването на възрастта и смятат, че старостта е пречка за сбъдване на желанията.

Вижте във видеото

НАГВА ГОРАБ: Казвам се Нагва Гораб. На 76 години съм. За каква пречка говорите? Трябва да знаете, че възрастта не е пречка. Аз съм доказателството. Всеки ден доказвам, че ако имате воля, имате желание и позитивно отношение - то тогава възрастта не е препятствие. Но ако това Ви липсва, трябва да знаете, че с Вас е свършено.

Смъмряне, направено от висотата на шампион по плуване от международно първенство.

НАГВА ГОРАБ: 60 години чаках да участвам в международно състезание. Египет започна да се включва в такива първенства, когато вече бях пенсионерка. 60 години таях това желание в себе си. Но как успях? С много решителност и упорити тренировки. Не можех да си представя, че някой може да ме победи.

Сбъднала мечта си, когато била на 73. Върнала се с медали от Канада и Русия. Спортна или житейска амбиция? Всякакви определения са възможни. Важното е, че Нагва се превърна във вдъхновение за много плувци в родината си, а и извън нейните предели.

ХАЙТАМ САБРИ, треньор по плуване: Тя плува със сърцето си. Всъщност тя е със сърце на 20-годишно момиче. За нея няма пречки - готова е плува в ледени или в горещи води. Няма състезание, в което да не иска да участва. Тя носи младостта в себе си.

Нагва съвсем не възнамерява да се отказва. Напук на годините, тя упорито прави планове за нови спортни постижения.