НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Започнаха репетиции на "Братя Карамазови" в Народния театър. Павел Павликовски ще бъде специален гост на София Филм Фест. „Моника Попова подготвя три изложби, послучай житейския си юбилей. Група "Диана Експрес" започва годината, под знака на 45-ия си рожден ден.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:33, 02.02.2019
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Започнаха репетиции на "Братя Карамазови" в Народния театър. Режисьорът Деян Пройковски казва "Разликата между съвършената камбана и останалите е един полутон, който чуват само големите майстори. Точно такава е и разликата между Ангела и Дявола. Важното е само да имаш добър слух. И точно с този полутон се занимава „Братя Карамазови“. Това е първият проект на Асоциацията на балканските национални театри. Премиерата се очаква на 3 април.
Носителят на Оскар и кандидат за следващ, Павел Павликовски ще бъде специален гост на София Филм Фест. Ще представи лично „Студена война". Филмът получи три номинации от Американската Киноакадемия - най-добър режисьор, най-добър чуждоезичен филм и оператор!Павликовски вече има Оскар за „Ида”, през 2015. Сега и „Студена война” върви по наградните стъпки - с приза за режисура от Кан и пет награди от Европейската филмова академия. Черно-бялата екранна история заплита фатално съдбите на двама души с различни житейски биографии на фона на разгарящата се Студена война през 50-те. Очакваме филма и срещата с Павел Павликовски.
Моника Попова подготвя три изложби, послучай житейския си юбилей. В„АРТ АЛЕЯ“ представя първата изложба - "Рисунки преди лягане" . Изображенията, родени в моментите, в които не може да трансформира щастието и болката по друг начин.
Група "Диана Експрес" започва годината, под знака на 45-ия си рожден ден. На 3 февруари заминават за Израел, където ще изнесат концерт пред българската общност. А гвоздеят на юбилейната програма е концерт с Русенската филхармония. Премиерата е на 9 март в Русе, после ще предсвят Диана Експрес – симфони“ на концерти в цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха датите за следващите два филма от Мисията невъзможна
Обявиха датите за следващите два филма от "Мисията невъзможна"
​Боговете на виното слязоха от Пирин и благословиха лозята край Илинденци
​Боговете на виното слязоха от Пирин и благословиха лозята край Илинденци