Националният съвет на БСП заседава. Пленумът на обсъжда актуалната политическа обстановка в страната и коалиционната формула за участие в изборите за Европейски парламент тази година.

Вижте повече подробности от прякото включване на Александър Марков.

Изненадващо, по време на заседанието председателят на БСП Корнелия Нинова предложи ПГ на опозицията да напусне парламента заради действията на останалите народни представители, като даде пример с промените в Изборния кодекс, приети тази седмица.

Корнелия Нинова, председател на "БСП за България": Предлагам ПГ на БСП да напусне парламента - не да останем 20, не да сменяме екипите. Напускаме българското Народно събрание със следните аргументи - законодателният орган се ползва с 8% доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси, и задкулисни партийни договорки в интерес само на определени партии.
Какви са окончателните промени в Изборния кодекс?

Какви са окончателните промени в Изборния кодекс?

След 15 часа работа и само 100 дни преди евровота парламентът прие окончателно промените в Изборния кодекс. Преференциите и машинното гласуване скарах...

Преди началото на заседанието членовете на НС се разделиха в мнението си дали да приемат предложението на АБВ за широка лява коалиция преди евроизборите.

Сергей Станишев - председател на ПЕС: Не съм виждал какво точно предлагат от АБВ, но с тях човек винаги трябва да има едно на ум. Нека не забравяме - точно на европейските избори те отцепиха гласове от БСП, демотивираха много хора и три месеца по-късно влязоха в управление с ГЕРБ...правете си изводите!

Филип Попов - секретар на ПГ на "БСП за България": Хубаво е човек да се връща към корените си, хубаво е, че има желание и те не са само от АБВ...

Георги Божинов - член на Националния съвет на БСП: При тези нагласи днес, ние не можем да си осигурим такова мнозинство, с което да започнем нова политика, тоест трябва да започне работа с политически субекти, центрове на обществено мнение и да се прави широка алтернатива на политическото статукво.
49 конгрес на БСП: Нинова е убедена, че социалистите могат да спечелят евровота

49 конгрес на БСП: Нинова е убедена, че социалистите могат да спечелят евровота

БСП прие платформата си за Евроизборите. Пред делегатите от 49-ия конгрес, лидерът Корнелия Нинова заяви, че партията ще работи за социален ЕС, подкре...