От тази вечер започва излъчването на новия сериал на БНТ "Денят на бащата". Зрителите ще могат да гледат шестте епизода в понеделник и вторник от 22:00 ч. Разводът и последствията от раздялата на родителите върху децата е в основата на поредицата, а Захари Бахаров и Весела Бабинова са сред актьорите, които ще видим на екрана.

Сериал за отчуждението и кризата в човешките отношения, вдъхновен от действителността. Битката за попечителство и случаите, в които след раздялата, детето започва да отхвърля единия от родителите под въздействието на другия, са сред важните теми в "Денят на бащата".

Георги Иванов, сценарист: Посланието е хората да се стремят към някаква емоционална зрялост и да знаят кога могат и кога трябва да прекратят тези отношения, така че да не пострадат и те самите, и децата.
Боряна Пунчева, главен продуцент ПЦ „Студия Екран”: Доста по-различен от това, което сме свикнали да гледаме, от това, което е стандарта за сериал. Това е много повече добро кино.

Павел Веснаков е режисьорът на поредицата, Патрик Шон Хесън получава първата си главна роля като малкия Боби.

Захари Бахаров: Любовта не може да се играе

Захари Бахаров: Любовта не може да се играе

На 18 февруари БНТ започва излъчването на новия български шестсериен филм "Денят на бащата". Зрителите ще могат да го гледат всеки понеделник и вторни...

В образите на майката и бащата ще видим Захари Бахаров и Весела Бабинова.

Весела Бабинова, актриса: Много се зарадвах, че са ме избрали, но най-малкото, защото нямам житейския опит, натрупан като такъв, беше голямо притеснение.

И двамата главни герои признават, че не са били в подобна роля, но какво ще се случи, когато двамата се карат, а трети губи, ще видим тази вечер в първия епизод.