НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Така правят всички жени

„Така правят всички ” - комичната опера на Моцарт излиза на сцена на 8 март. За някои празник - за други не. Но повод да си премерим преимуществата и недостатъците със силния пол. В Дома на културата „Борис Христов” в Пловдив.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:12, 07.03.2019
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Елена Панайотова ни въвежда в забавна и красива история, наситена с много любов. История, стара като света - за любов, ревност, измама и приятелство. Диригент на спектакъла е Лучано Ди Марино.

Група Джеръми? и Кирил Маричков ще стъпят на една сцена в Sofia Live Club утре.

Ще чуем новия хит „Не си сам". Ерсин Мустафов и Ташо Колев са автори на музиката, аранжиментът е съвместен.

Гергана Нойкова, автор на текста: Да работиш с човек като Кирил Маричков е възможност да учиш и да черпиш (рокендрол) мъдрост. Той имаше предложение за промяна в текста, в една строфа, и това наистина го направи да звучи по-добре и по-позитивен.

Любимите парчета на Джеръми? и класики на „Щурците” са в програмата на концерта. Готвят доста изненади. На премиерата на песента „Не си сам” представиха заедно „Рок в минало време” и „Ромео и Жулиета". Сега ще има нови попълнения.

„Душа", „Блус за двама” „Две праскови и две череши” - ще прозвучат в нов вариант. „Класика и рок” ознаменува 45-годишнината на Диана експрес. На 9 март заедно с Русенската филхармония под диригентството на Димитър Косев започват празничната серия.

„Балканска рапсодия” на Виво Монтана вече има и видео история.

След любопитния вариант на народната песен в нова оркестрация - „Пустоно лудо / Илюзия” идва „Балканска рапсодия”. Клипът към авторската композиция на етноджаз формацията потегля премиерно. Видеото е заснето в Мерсин, Турция по време на участието във фестивала „Citrus“ под режисурата на Денислав Маринов. Музиката и аранжиментът са на Марио Методиев от бенда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва 23-тото издание на София филм фест
Започва 23-тото издание на "София филм фест"
Да оцелееш след торнадо: разказ на оцелял след стихията в Алабама
Да оцелееш след торнадо: разказ на оцелял след стихията в Алабама