Кои са новите живописни предложения.

"Различна" - така е озаглавила новата си изложба Деси Денева.

В галерия [a]cube се фокусира около въпроса за автономията на изкуството днес и казва: "Всъщност образите присъстват агресивно навсякъде, пресищат естетическата сфера на човешкото възприятие и негласния сговор между човека и природата, като че ли загуби силата си. Хармонията отстъпи място на хаоса. Модерното мислене окончателно де-сакрализира образа."

Светът е твой - казва Хубен Черкелов. Художникът, който от години живее в Ню Йорк показва нови творби в галерия "Оборище" в София.

Стари банкноти от различни държави вдъхновяват художника за новата колекция "The World $ Yours" . Символите на една нация събират хората от далечни географски точки и намесват историята. Мона Лиза, Елвис Пресли, Бриджит Бардо, българската розоберачка - героите се срещат с водните знаци и защитни кодове. Може да ги срещнете и вие до края на месец март.

„С обич към Изтока” - фотографии от професор Александър Федотов са изложени в галерия София Прес. Обективът е запечатал моменти от последните му пътувания до Китай, Индия и Корея. Може да ги разгледате до 28 март.

Какво ще стане, ако се върнем в миналото и променим събитията? Как тази редакция ще се отрази на бъдещето - отговорите откриваме в галерия „Нюанс”. С изложбата си Станислав Беловски оптимистично заявява - „Няма причина да напускаме Слънцето“.