НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

В Народния театър репетират пиеса на Петр Зеленка. Българка с панорама на анимационна документална поредица в Сан Франциско. „Духовна София“ през обектива на Десислава Кулелиева. Един от най-награждаваните нови български филми потегли към родния екран.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:27, 30.03.2019
Чете се за: 00:52 мин.
Още

В Народния театър вече репетират пиеса на Петр Зеленка. Актьорът Валентин Ганев се заема с постановката на „Теремин”, заедно с режисьора Николай Гундеров. Премиерата се очаква в края на май. Зеленка пожела на екипа “на добър час” и им изпрати действащ ретро модел на музикалния инструмент Тереминвокс, участвал съвсем до скоро в звездното чешко представление.

*****

Българка с панорама на анимационна документална поредица в Сан Франциско Боряна Иванова представи своята поредицата късометражни филми Masters of Survival, посветена на бежанците.В красивата, рисувана на ръка анимация, сюжетът следва драматичната, трагична, окуражаваща и на моменти дори комична съдба на хора, напуснали стария живот в търсене на новото бъдеще. Родена и израснала у нас, Боряна Иванова в момента твори между Берлин и Калифорния, а сред най-интересните ѝ последни проекти е анимационният сериал за VR-Futureville, който провокира зрителите да мислят по един различен начин за новите технологии и да се потопят в колективното пътешествие.

*****

"Духовна София“ през обектива на Десислава Кулелиева, в галерия „Сердика”. Каква енергия носят духовните центрове в столицата и какъв диалог водят различните религии. Фотожурналистката запечатва архитектурни детайли и символи на вярата във визуален разказ за религиозното разнообразие.

*****

Един от най-награждаваните нови български филми потегли към родния екран. „Ага” на режисьора Милко Лазаров вече е в киномрежата. Емоционална история за истинските хора и отношения. Ще се огледаме в очите им, в далечния Север. Там, където единствената връзка със света е малко радио. А любовта и чудото на семейството са на почит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийските рокери откриха новия мотосезон
Софийските рокери откриха новия мотосезон
Двама души загинаха в тежка катастрофа в Сливенско, трети е с опасност за живота
Двама души загинаха в тежка катастрофа в Сливенско, трети е с опасност за живота