„Шарен свят” идва с пролетната изложба на Тодор Шопов. В галерия ЛИК събира пейзажи, вдъхновени от родната природа и пътуване до величествения Атон.

Стефан Божков не изневерява на традицията си да търси красотата там, където най-малко очакваме да я открием. В галерия „Стубел” ни я разкрива с картините, създадени специално за тази арт територия.

„Омагьосаното царство” на Николай Райнов 

ви очаква в Софийската градска галерия. Изложбата е посветена на 130 годишнината от рождението на една от най-значимите личности в историята на родното изкуство през първата половина на ХХ век. Идеята е наследството на художника-писател да бъде погледнато от ключови позиции през текстовете, декоративни природи картини, графичните композиции и илюстрации. Представени са ранни работи от Държавното рисувално училище; по-зрелия период през 20-те години на ХХ век; гравюри от престоя му в Париж (1925-1927), както и декоративни пейзажи от 30-те години на ХХ век, които нямат аналог в българското изкуство.

„Духовна София“ през обектива на Десислава Кулелиева

Каква енергия носят духовните центрове в столицата и какъв диалог водят различните религии. Фотографката запечатва архитектурни детайли и символи на вярата във визуален разказ за религиозното разнообразие. Изложбата е подредена близо до духовния център на столицата, галерия „Сердика”.