НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

В театър „Невена Коканова”, Ямбол се готвят за премиерата на „Котка върху горещ ламаринен покрив”. Стоян Хаджистоянов представя новата си изложба в галерия "Европа". „Флоренция. Уфици. Обгрижването”. „Жена на война” влиза в киномрежата.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:54, 13.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
Още

В театър „Невена Коканова”, Ямбол се готвят за премиерата на „Котка върху горещ ламаринен покрив”. На 21 е първата среща с публиката. Постановката на Бойко Илиев е част от програмата, с която театърът отбелязва седем есетилетия.


Стоян Хаджистоянов представя новата си изложба в галерия "Европа". Най големият му учител и вдъхновение е природата. В нея се оглеждат скритите герои и емоции. Младият художник събира красотата и мъдростта на тихите кътчета. Родните пейзажи са акцент и в новата изложба на Стоян Хаджистоянов "Небе и Земя" - с пъстрото спокойствие и бягтство от шумния град.


Как „Картоиграчите” заживява нов живот – историята на прочутата картина, смятана за загубена завинаги ще видим в програмата на Master of Art – в документалния филм „Флоренция. Уфици. Обгрижването”.


Носителят на наградата ЛУКС на Европарламента, за 2018-та. „Жена на война” ще гледаме на роден екран.
Исландският режисьор Бенедикт Ерлингсон попада точно в десетката. С историята за 50 годишната Хала, диригент на хор в Рейкявик, с активна екопозиция.И точно,когато провежда саботаж срещу разширяване на местен завод, получава дългоочаквана вест. Бъдещото й дете я очаква в Украйна. С много чувство за хумор и музика режисьорът замесва сериозната дилема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пендаровски: Ще работя за напредъка на отношенията Северна Македония-България
Пендаровски: Ще работя за напредъка на отношенията Северна Македония-България
Пуснаха срещу парична гаранция собственичката на кучетата, нахапали деца
Пуснаха срещу парична гаранция собственичката на кучетата, нахапали деца