НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

„Братя Карамазови” в Народния театър. Появи се първият тийзър на филма „В кръг”. "Ангелски гласове", в очакване на големия християнски празник. Зад кулисите на проекта "Медея".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 20.04.2019
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Балканските национални театри започват мащабна съвместна програма. Първият проект вече е факт - „Братя Карамазови”, на сцената на Народния театър. Македонският режисьор Деян Пройковски пренася сериозните въпроси за вярата, съмнението, вината и свободната воля на земния човек. Крайностите и противоречията.
Ще надникнем в най-новата екранна история Появи се първият тийзър на филма „В кръг”.

Любими актьори влизат в три патрулки, в новия филм на Стефан Командарев. Сюжетът е вдъхновен от истински истории със служители на МВР, а на снимачната площадка се включва и психолог - консултант. Премиерата на „В кръг” е планирана за ноември.


В очакване на големия християнски празник, Българска хорова капела "Георги Робев" представя концерта "Ангелски гласове ". Тази вечер в Централния военен клуб, под диригентството на Нели Трошева ще прозвучат шедьоври на православната песен.
Два месеца преди премиерата на "Медея", една изложба представя етапите на изграждане на проекта.

„Медея“ - един от главните акценти в артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Проектът изследва социалните възможностите на съвременния театър . Два месеца преди да се появи в Античния театър , “Медея” вдига завесата в Софийската градска галерия, за да покаже пътя от началото, до финална. Генезисът на конфликта Медея/Язон ще бъде представен през картини, фотографии, видеа, текстове и макети. Куратори на изложбата са Снежина Петрова и Весела Ножарова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навършват се 143 години от Априлското въстание
Навършват се 143 години от Априлското въстание
Каракачанов разпореди проверка за рухналата ограда, която уби човек в Хасково
Каракачанов разпореди проверка за рухналата ограда, която уби човек в Хасково