Малък самолет падна близо до Ихтиман днес на обяд. Загинали са мъж и жена. По непотвърдена информация самолетът марка "Мистрал" е бил вписан в италианския регистър.

Ихтиман

Намираме се пред летището на ихтиманското село Черньово, откъдето е излетял падналият самолет. Това се е случило към 11,30 часа, когато той е поел към Драганово. Но след като набира височина, започва да се върти, пада и се запалва.

В следствие на инцидента загиват мъж и жена, които са били на борда, като телата им са силно обгорени.

Това, което успяхме да разберем е че тяхната средна възраст е около 50 години.

Малко след инцидента към мястото тръгват линейки от Ихтиман и Костенец, които пристигат за около 13 мин., но за съжаление не е имало какво да направят. От самолета е останала буквално само купчина пепел.

Към момента мястото на инцидента е отцепено и ние нямаме достъп, за да видим по-отблизо какво се е случило. Като предстои и първи оглед.

По информация на експертите до подобни инциденти най-често се стига заради грешки, които допускат летците. За да могат да управляват подобни самолети, те трябва да преминат теоретичен и практически курс, който включва около 30 часа летене. А подобни самолети набират скорост от 120-150 км в час. В България разрешение за управляване на подобни самолети имат около 300 души.

Какви са причините за този инцидент предстои да разберем.

Падналият край Ихтиман самолет е изгорял напълно

Падналият край Ихтиман самолет е изгорял напълно

Малък самолет падна близо до Ихтиман. Загинали са мъж и жена. Самолетът се е запалил, а телата на жертвите са силно обгорели.