"Смятам, че всички хора, преди да станат големи, да станат важни или да станат значителни, преди това са били врабчета“. казва големият Йордан Радичков.

Срещаме се с любимите герои от „Ние, врабчетата” - Добро утро с Онова нещо, Краката му стърчат навън, Дебелачко, кукувицата. За първи път оригиналните илюстрации излизат в изложба. В галерия „София прес” почитателите на Йордан Радичков могат да се срещнат с оригиналните рисунки на автора от любимата детска книга, излязла през 1968 г.

София Моно започва тази вечер. „Променяне” на Йоана Буковска повежда театралния маратон.

В парка на Военната академия ще станете част от „Променяне”. Защото спектакълът добавя виртуална реалност с вашия телефон. Йоана Буковска изпълва сцената със спомените на Лив Улман - за живота, екрана, отношенията с Ингмар Бергман. За актрисата и жената, които се борят за надмощие.

С „Апетит за череши” театър “София” отваря сцената си на открито. От днес до 28 юни богата програма на открито ще зареди зрителите зя лятото.

Какво се крие зад кода - Елтън Джон. Надникваме в личната история на Реджиналд Дуайт с премиерния „Рокетмен”.

Историята на Реджиналд Кенет Дуайт в годините на големия пробив идва с „Рокетмен”. Заглавието е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с шеметната му кариера. Филмът проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливото дете чудо, което свири на пиано в Кралската музикална академия - до световната, екстравагантна суперзвезда.