Данъците няма да се променят, заяви премиерът Бойко Борисов тази вечер по време на раздаването на годишните награди за бизнес на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Единственият шанс да се вдигнат доходите на българите е финансовата стабилност в страната да продължи, изтъкна той.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че е готов да свика Коалиционен съвет, когато партньорите му от Обединените патриоти поискат. Така той коментира изказването на зам.-председателя на ВМРО Искрен Веселинов, че партията му ще поиска преразглеждане на споразумението, по което работи управляващата коалиция. Премиерът гарантира, че данъците няма да се повишават.

ВМРО ще поиска преглед на коалиционното споразумение за управлението

ВМРО ще поиска преглед на коалиционното споразумение за управлението

ВМРО ще поиска преглед на споразумението, по което работи управляващата коалиция. Това съобщи пред БНР Искрен Веселинов, зам.-председател на партията...

„Много впечатлен съм от обиколките по заводите – мога да кажа, че България пак се завърна като една индустриална държава – както е била преди 1945 г. Където минете – завод до завод. И в голямата си част всичко заминава за износ и това държи БВП висок“, добави премиерът Борисов.

„В политиката популизмът стигна до там, че всеки се надпреварва да говори за безплатни неща непрекъснато – дори и една либерална дясна партия като ДПС. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят“, посочи премиерът.

Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите

Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите

Депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви пред журналисти в парламента, че движението подготвя нови законодателни промени за намаляване на ДДС на някои сто...