НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Париж посреща лятото с български букви. „Онегин” идва с програмата Световен театър в София. Новото издание на "Дама Пика" с илюстрации на Ясен Гюзелев. Часове ни делят от концерта на Андре Рийо.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:34, 08.06.2019
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Париж посреща лятото с български букви. На брега на Сена, по инициатива на Българския културен институт, са монтирани „Скритите букви” - пейки с формата на Б, Ж, З, Ч, Щ, Ъ, които нямат графичен аналог в друга азбука. Добавени са и стихове от съвременни български поети. БУквите ще останат да радват парижани и гости до края на септември.

Един доста различен „Онегин” ще видим тази вечер в Дома на киното, в програмата Световен театър в София. Ще се насладим на екранната версия на "Онегин", под режисурата на Тимофей Кулябин - един от най-талантливите и успешни нови руски режисьори. Хитовият му „Онегин“ превзема европейската сцена. Постановката пренася в съвременния свят героите на Пушкин, с тиха любовна история, кояот звучи актуално и днес.

Изящни и силни образи населяват новото издание на „Дама пика”. Илюстрациите на Ясен Гюзелев продължават мисълта на Достоевски за енигматичната повест на Пушкин - „Фантастичното трябва до такава степен да е в съприкосновение с реалното, че почти да му повярвате”.


Часове ни делят от второто гостуване на Андре Рийо. Арена Армеец се готви за промяната. За всички ще има изненади, защото кралят на валса идва с нова програма. Запазената марка - валсовете ще си поделят сцената с арии от опери и мюзикъли, прочути мелодии от филми и други композиции. В събота и неделя Арена Армеец ще се превърне в пъстра, бляскава и романтична територия, в която и зрителите са активни участници.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Лято в Москва - живакът удари 30 градуса
Лято в Москва - живакът удари 30 градуса
Катастрофа затвори движението в тунел Витиня, посока Варна
Катастрофа затвори движението в тунел "Витиня", посока Варна