"Видения” откриват лятото в галерия “Париж”. „Digital Footprints“ идва на сцената на ДНК с фестивала „Етюди и приятели”. Киното си връща жеста към Толкин. „Медея” с едно единствено представление в Античния театър.

"Видения” откриват лятото в галерия “Париж”. Изложбата на Даниела Зекина и Петър Бояджиев обединява проблясващата красотата на човешки образи и пеперуди. Разказват тайнствени истории – с кодове, вплетени в магнетичните лица – цифри, букви и стъклени елементи.
Игриво и красиво представление идва на сцената на ДНК с фестивала „Етюди и приятели”.---
„Digital Footprints“ е интерактивна хай-тек игра с трима танцьори. Техните тела определят моделите, образите и звука на изпълнението. Съсскоростта, силата и посоката на движението им в пространството. С танца известната шведска хореографката Гун Лунд поставят важни въпроси за взаимодействието в нашето общество, кой управлява, кой контролира… отвъд това зрителят може просто да се наслаждава на красотата на движенията иобразите.

Дж Р Толкин ни пренесе във фантастичния свят на "Хобит" и "Властелинът на пръстените".Сега киното си връща жеста към големия разказвач. Филмът „Толкин” се фокусира върху ранните години от живота на Джон Роналд Руел Толкин и вдъхновението за героите, които ще населят книжната Средна земя. В ролята на писателя ще видим Никълас Холт. Един дълго и с много отдаденост подготвян спектакъл очакваме в Античния театър.

„Медея”ще се появи тук само на 28 юни, с едно единствено представление, както ебило в античния свят. Историята за Любов и предателство, избора иотмъщението заложени от Еврипид. Освен художествен, проектът има и силен социален фокус. Събира звездите на театъра с деца от различни етноси вПловдив и студенти. Медея отново ще провокира границите на човешкатаприрода.