Галя Крайчовска представя музикалните събития на седмицата

„Картини от една изложба” вече век и половина вдъхновяват композиторите за нови и нови оркестрации. Прочутият клавирен цикъл ще прозвучи довечера в зала „България”, под диригентската палка на Габриел Бабаселеа, солист е Людмил Ангелов


Да посрещнем първите юлски лъчи с група JEREMY?. На централния плаж в Бургас излизат още 10 банди и изпълнители.

След морския бряг JEREMY? потеглят към Нови Сад. Музикантите ще стъпят за втори път на Fusion Stage на прочутия EXIT фестивал. Ще ги видим на 7 юли, преди на същата сцена да стъпи невероятната Таря Турунен.

Повторната покана за ЕXIT идва след няколко супер успешни поредни години за JEREMY?, с два нови албума и доста награди. Но преди да потеглят към Сърбия, ще ги видим и чуем в концерта им на 28 юни, в двора на пловдивския театър.


Още утре вечер може да попътувате със Сибусиле Каба. Необикновеният южноафрикански китарист и вокалист, който завладя феновете на джаза и афромузиката по цял свят още с дебюта си от лятото на 2017 г. ще свири в Гьоте институт, а после се отправя към морето.


Vivo Montana и Плевенската филхармония потеглиха на турне. Съвместният им проект „Балканска рапсодия - с музиката и песните на балкански народи“ включва „Ръченица“ от Петко Стайнов, „Месечина“ на Горан Брегович, „Румънска рапсодия“ от Джордже Енеску, „Сиртаки“ от Микис Теодоракис, „Чардаш“ от Монти, „Дунавско хоро“ на Дико Илиев, авторската композиция „Балканска рапсодия“ на „Виво Монтана“ и други. Специални гост - музиканти са Иво Папазов - Ибряма и акордеонистът Нешко Нешев.