НОВИНИ

Александър Иванов и Атанас Костадинов за оставката на Теменужка Петкова

В студиото на „Денят започва“ Александър Иванов от ГЕРБ и Атанас Костадинов от БСП се обединиха около мнението, че няма основание за оставката на Теменужка Петкова от поста на министър. Според Александър Иванов от ГЕРБ тя е морален акт, докато според Александър Костадинов тя е знак за паниката на управляващите.Те коментираха сделката с ЧЕЗ, възможното държавно участие в нея и политическия климат. Вижте повече:

bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 02.03.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

По въпроса за ЧЕЗ трябва де се погледне ретроспективно, заяви Александър Иванов. За съжаление, общественият интерес има сериозен политически нюанс.

Александър Иванов, ГЕРБ: Историята започва 2004 г., когато правителството приема процедура как да се приватизират тогавашните седем ЕРП-та на държавната компания.

Според него най-важното, което е станало ясно вчера, е че Българската банка за развитие не е участвала в тази сделка, както е било тиражирано по думите му от БСП. Другото важно според него е фактът, че ДАНС е следяла сделката.

Ако този въпрос се поставя само политически, няма да се намерят отговори, но ако не се постави остро, ще се подмине темата за отговорността, заяви Атанас Костадинов от БСП. Паниката в българското правителство е правопропорционална на „пародията Гинка - ЧЕЗ“.

Атанас Костадинов, БСП: Когато става въпрос за държавната банка, задаваме елементарен въпрос, за да се ориентираме в ситуацията.

Според Костадинов е отнело твърде много време, за да се разбере, че ББР е издала „обещание за брак“, което е нормален „формулярен документ“ по думите на Александър Иванов.

Иванов подчерта, че страховете у хората около сделката с ЧЕЗ са неоснователни. Той допълни, че паниката е по вина на БСП.

Ако българската държава участва в сделката с ЧЕЗ, тя става съучастник в нещо с неизвестен край, заяви Костадинов.

Според Александър Иванов със сигурност трябва да се поеме надпартиен ангажимент за приемане на ново законодателство за българската енергетика..

Атанас Костадинов заяви, че оставката на Теменужка Петкова е поредният знак за паника сред управляващите и допълни, че няма основание за нея. За Александър Иванов оставката на Петкова е морален акт и също бе на мнение, че няма основание за нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава почистването на пътя към Паметника на връх Шипка
Продължава почистването на пътя към Паметника на връх Шипка
Петима задържани след взрив на банкомат в столичния квартал „Илиянци“
Петима задържани след взрив на банкомат в столичния квартал „Илиянци“