Шведската легендарна група АББА отлага пускането на първата си нова песен от 35 години насам и документалния филм на Би Би Си, отбелязващ това събитие, за 2019 г., съобщи Контактмюзик.

© снимка: БТА / АРХИВ

Филмът трябваше да бъде пуснат през декември, но премиерата му ще се забави, тъй като новата песен на групата "Аз все още имам вяра в теб" („I Still Have Faith In You“) все още не е готова.

Шведските попзвезди – Бени Андершон, Агнета Фелтскуг, Бьорн Улвеус и Ани-Фрид Люнгста – раздразниха феновете с "Do not Shut Me Down", първото им ново парче от 35 години, направено за предстоящото им турне през април, но композиторът на песента Бени вече разкри, че забавят празничната програма до 2019 г., за да завършат песните.

Той каза пред вестник Дейли Стар: "Беше планирано за края на тази година. Но мисля, че сега говорим за началото на следващата. Много се гордея и с двете песни. Едната е като поппесен от седемдесетте години. Другата е от типа вечни“.

Организаторите коментираха, че шоуто ще бъде със заглавие "Благодарим ви за музиката" („Thank You For The Music“), като едноименния хит на групата.

След 35 години: ABBA издават нови песни!

След 35 години: ABBA издават нови песни!

След 35 години, легендарната група ABBA отново излиза на музикалната сцена. Емблематичната четворка обяви днес в съобщение до медиите, че подготвя две...

Хитмейкърите се събраха за холограмното си турне, в което ще могат да се видят четиримата членове, проектирани във формата на аватар.

Бени намекна, че още една, трета песен може да бъде пусната след стартирането на турнето.

Той изрази съмнение за издаването на цялостен албум, освен ако няма "наистина добра причина".

"Да направиш друг албум е като да направиш "Мама Миа 3" - какъв е смисълът, освен ако няма добра причина, добър сценарий, добра среда?", коментира музикантът.

Групата, която се прослави след спечелването на конкурса за песен на Евровизия през 1974 г., ще даде възможност на феновете да видят най-големите й хитове и нови песни по време на тяхната дигитална обиколка с компютърно създадените "Abbatars".

Обявяването на датите ще бъде за 2019 или следващата година.

АББА се появиха заедно

АББА се появиха заедно

Четворката от АББА се появи в пълен състав за първи път от 8 години насам. Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид се събраха за премиерата на спектакъл, нареч...