Испанската гимназия в София изпрати своите абитуриенти с тениски вместо скъпи тоалети. Младежите решиха да подкрепят инициативата на Българския Червен кръст - "С тениска на бала", която за пета поредна година помага на абитуриенти без родители да продължат своето образование.

София

Без излишна суета и с усмивки. Така бяха изпратени възпитаниците на Испанската гимназия „Мигел де Сервантес“ в столицата. Почти всички дванадесетокласници бяха с тениски.

Зорница Йончева - директор на Испанската езикова гимназия „Мигел де Сервантес“: От 140 - 120. Нещо такова.

За поредна година гимназията се включва в благотворителната инициатива. А младежите не се притесняват, че не са с рокли или костюми.

Стефани Гайдаржиева - абитуриент : На този празник на суетата най-важното е първо да бъдем човечни и да направим добро и след това да се забавляваме, както ние знаем.
Йоан: По-добре да се дарят и наистина да се помогне на каузата.
Борис: По-добре да дадем парите на деца, които са лишени от родителска грижа и имат нужда от нещо отколкото да ги даваме за скъпи дрехи и костюми и затова мислим, че каузата е много хубава.

До момента са се включили около 40 училища от цялата страна, близо 10 от тях са в столицата. Събраната сума ще стане ясна през есента, когато приключва тазгодишната кампания.

Зорница Йончева - директор на Испанската езикова гимназия „Мигел де Сервантес“: Добрите идеи имат нужда от поддръжници.

А поддръжник на тази идея може да стане всеки от нас, ако си поръча тениска на сайта на БЧК.